Hej på er.
Jag har haft kontakt med en man som heter Lars Gustavsson, jag lovade att skicka ut till alla våra medlemmar. Antagligen blir detta på Solhuset, men han eller jag hör av oss när vi vet.
Hoppas en del av vill vara med för att testa. Kanske vi kan få förpackningar som inte är så svåra att öppna för oss med dåliga händer.


Jenn K Resve.
tel: 070 276 92 27

Hej.
Vi söker personer med nedsatt handfunktion som vill testa om Tetra Paks kommande förpackningar ska få Reumatikerförbundets Easy to use - märkning.

 
Testet kommer att ske i Ljusdal och Hudiksvall 5-8 december. Hela testet går till så att du öppnar tre förpackningar och svarar på frågor om du tyckte det var lätt eller svårt för dig. Det är inte mer komplicerat än om du skulle öppna förpackningen hemma i ditt eget kök och berätta hur du upplevde det.

Allt som allt tar test och fika med smörgås cirka en och en halv timme. Du får en ersättning om 350 kronor efter skatt, samt reseersättning. 

”Att vara med och testa produkter för framtiden har varit intressant och spännande. Roligt också att vara med och påverka. Jag gör det gärna fler gånger”

Anita Bergqvist, Näsviken

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till [email protected] eller ring mig på 070 - 229 55 44. 

Om du känner fler som du tror skulle tycka att det var roligt att vara med så får du gärna tipsa dem. 

Vänliga hälsningar

Lars Gustavsson

Sweden for All

---------

Sweden for All hjälper företag, organisationer och myndigheter att utvärdera om deras produkter och tjänster är lätta att använda för alla.

 
Som en del i verksamheten arbetar vi för att förpackningar ska bli lättare att öppna och använda. Vi har två metoder att testa detta. Den ena är efter en internationell standard som heter ”Packaging — Accessible design — Ease of opening” och den andra är ”Easy to use” eller ”Easy to open” i samarbete med Reumatikerförbundet.