-3° i morse när vi åkte vid 09- tiden mot Delsbo. Ett så intressant föredrag och rundvandring i Mejeriet. Vi fick avsmaka olika produkter. Mjölk i olika styrkor och fil/ yoghurt o  grädde. Chili och naturell, stekost stekt i järn och färsk mossarella och kaffe. Det var en delikatess, verkligen.
Efter skydd på fötter och huvud fick vi gå in i mejeri rummet, fick en  berättelse om hur prosseduren går till. Från mjölkbilen - till den färdiga förpackningen. Så intressant, vilket jobb med alla temperaturerna som måste stämma, kranar öppnas och stängas för att den färdiga varan skulle bli perfekt. Därefter åkte vi till Svanbacken  för lunch. Wallenbergare eller fisk, potatis pure,  sallader. Blåbärs paj o vaniljsås och kaffe. Smakade så gott.
Vi var ett gäng på 16personer.På hemväg kom regnet. En så trevlig dag det blev.
Tack till Siv som gjorde denna dag för oss.  

Text: Aina Bäckström

Foto: Jenn K Resve